RF-Solutions Hungary Kft. - Rojaflex
Főmenü
Almenü 
 
 

      

 

 
 

Rojaflex szigetelés beépítése / telepítése:


A ROJAFLEX redőnyszekrény szigeteléssel tökéletesen szigetelheti redőnyszekrényeit. Telepítése rendkívűl egyszerű!  Bármely méretű redőnyszekrényhez (ráépített tokos redőnyhöz) használható attól függetlenül, hogy alsó vagy hátsó szerelőfedeles a redőny.

A teljes szigetelés eléréséhez szüksége van a zárófedél, a redőnyszekrény, valamint az oldalfedél szigetelésre egyaránt! Így érheti el a maximális szigetelési értéket!

1. Redőnyszekrény szigetelés:

Válassza ki a megfelelő 13 mm-es vagy 25 mm-es vastagságú redőnyszekrény szigetelő anyagot. Akár a kettőt együtt is használhatja, így 38 mm-es vastagságot is elérhet. Ügyeljen rá, hogy legyen elegendő hely a szekrényben a palástnak feltekeredni. Egy szike segítségével egyszerüen méretre vághatja a lapokat. A lapok rögzítéséhez szerelési ragasztó használható.
Amennyiben több elemet kell összeillesztenie, mert a redőnyszekrény szélessége meghaladja az 1m-t, akkor az elemeket fektesse egymás mellé és ragassza össze őket a 6 cm széles öntapadós szigetelőszalaggal (FDB-60).

2. Zárófedél szigetelés:

A szigetelő elem felső oldalán a nutolást igazítsa a redőnyszekrény szigetelő lap méretéhez (13 vagy 25 mm vastag). 25 mm-es lap esetén nincs teendője! 13 mm.es lap estén egy szike segítségével vágjon le egy csíkot az elem végén látható vágást segítő barázda mentén. Lásd képen (kattintson a képre a nagyobb nézetért)!
A szigetelő elem alsó oldalán található barázdák segítenek önnek az elemet a redőnyszekrény mérethez igazítani. A tok mélységének megfelelően egyszerüen vágja méretre egy szike segítségével a barázda mentén az elemet. Az elem mérete 240 mm. Ezt rövíditheti akár 160 mm-re. Lásd képen (kattintson a képre a nagyobb nézetért)!

3. Oldal fedél szigetelés:

Vágja ki a a redőny oldalfedelének megfelelő méretben az oldalfedél szigetelést. Az anyagának köszönhetően könnyedén méretre és formára szabható egy szike segítségével! Az oldafedél szigetelő elem mérete: 300 x 330 mm, így minden oldalfedél méret kiszabható belőle!

4. Telepítési sorrend a szerelőfedél elhelyezkedésének megfelelően:

1. Helyezzük és ragasszuk be a zárófedél szigetelő elemet.
2. Toljuk be a redőnyszekrény szigetelő elemet a helyére és az alját illesszük a zárófedél szigetelő nutjába.
3. Zárjuk vissza a szerelőfedelet
 
1. Helyezzük és ragasszuk be a redőnyszekrény szigetelő elemet.
2. Helyezzük fel a zárófedél szigetelő elemet a helyére. Ilyenkor célszerü az elemet 3 darabra osztani és először a két szélső elemet odaragasztani az oldalfedélhez. Majd végül a középső elem két szélét bekenjük ragasztóval és behelyezzük, illetve beragasszuk a két szélső elem közé.
3. Zárjuk vissza a szerelőfedelet

FONTOS!!! Ügyeljen rá, hogy az elemek ragasztásához kizárólag szerelési ragasztót használjon és semmi esetre sem purhabot!


visszaCopyright RF-Solutions Hungary Kft. 2012-2019